MVO – Veiligheid, certificaat

Veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom werken wij al geruime tijd volgens de richtlijnen van het veiligheidsbeheersysteem VCA**. Onze machinisten beschikken allen over een graafmachinecertificaat en over alle andere benodigde veiligheidscertificaten, waaronder VCA, DVP en bodemsanering A en B. Daarnaast committeren wij ons aan het terugdringen van onze CO2-uitstoot en zijn we in het bezit van het certificaat CO2 prestatieladder niveau 3.

VCA** certificaat

Sinds 1996 is Gerard Bos Machineverhuur BV in bezit van het certificaat VCA**. Wij werken volgens de richtlijnen van VCA** 2017/6.0. Dat betekent onder meer dat we tijdens ons werk en in evaluaties bewust denken aan de veiligheid van onze medewerkers, de veiligheid voor het milieu en de omgeving waarin we werken.
Certificaat voor machinisten

Wij zorgen steeds dat onze machinisten op de hoogte zijn van de laatste veiligheidseisen. Al onze machinisten zijn in het bezit van:

- het VCA-certificaat basisveiligheid

- het certificaat Werken langs het spoor

- het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP)

- Certificaat Generieke poortinstructie GPI Infra

Een aantal machinisten is geaccrediteerd op het basisniveau van HSSE-kennis om werk op onder andere een Shell Retail Site uit te voeren.

Omdat kennis en veiligheid bij ons hoog in het vaandel staan, bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om hun kennis van werken met GPS 3DXi up-to-date te houden door cursussen te volgen.

Als laatste zijn al onze machinisten gekeurd voor bodemsanering A en B.


CO2-Prestatieladder

Ook de veiligheid voor het milieu speelt voor ons een grote rol. In het kader van de nieuwe eisen, zijn wij sinds 2014 in het bezit van het certificaat CO2-prestatieladder niveau 3. Ons bedrijf is dan ook lid van de SKAO

Reductiedoelstelling scope 1:3% CO2 reductie verbruik per draaiuren in 2025 ten opzichte van 2020

Reductiedoelstelling scope 2: 2% reductie in kW in 2025 ten opzichte van 2020.

Om deze doelstellingen te bereiken hebben we een energiemanagementprogramma opgesteld in de vorm van een handboek, conform de Europese Norm EN 16001, waarin de stuurcyclus voor continue verbetering van onze energie-efficiënte in procedures is vastgelegd.

Energiebewustwording

Wij informeren onze medewerkers uitvoerig over ons energiereductiebeleid, de actuele CO2-footprint en onze reductiedoelstellingen. Tevens stimuleren we hen om mee te werken aan energiereductie. Onze medewerkers weten vanaf hun eerste werkdag wat zij van ons kunnen verwachten om meer energie te besparen.


Graafmachine huren?

Wilt u meer informatie over het graafmachine certificaat of heeft u snel een graafmachine nodig voor een project? Neem dan direct contact met ons op. Bel: 0182-354635 of 06-53332229.